Make your vision come to life

Over ons

Bij Stichting ProtoSpace versnellen we innovatie door technische toepassingen laagdrempelig en tastbaar te maken. Ons gereedschap is creativiteit en de kennis die we opdoen uit eigen onderzoek rond 3D-printtechnieken en digital fabrication.

Daarnaast is de open source community voor oa firmware en elektronica een belangrijke inspiratie waar we actief aan meebouwen. Als laatste gebruiken we digitaal aangestuurde machines zoals 3D printers, CNC frees en lasersnijders. Met dit gereedschap:

  • Maken we prototypes, samen met start-ups, MKB en onderzoeksinstituten;
  • Maken we in opdracht 3D ontwerp/productie en geven we demo’s op events;
  • Geven we andere makers de ruimte en de inspiratie om zelf te maken.

Make your vision come to life!

Geschiedenis

ProtoSpace is in 2008 opgericht en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van open source innovatie en de toegankelijkheid van digital fabrication. De ontwikkeling van een eigen open source 3D-printer bij ProtoSpace waaruit 3D-printer producent Ultimaker is ontstaan heeft 3D-printen in Nederland een significante impuls gegeven. Momenteel heeft ProtoSpace onderdak bij de Hogeschool Utrecht (Instituut Engineering en Design) waardoor grootschalige innovatie en onderzoeksprojecten verder ontwikkeld worden.

Team ProtoSpace