Valtech_

  • Wat maakt prototypen met Arduino nou zo interessant, waarom wordt juist dit elektronica platform zoveel gebruikt? Wat is Arduino eigenlijk en wat kan ik er mee? Zo maar een paar vragen die de developers van digitaal bureau Valtech hebben.

    Voor Valtech is het belangrijk om up-to-date te blijven van de laatste digitale trends en ontwikkelingen. ProtoSpace is daarom gevraagd om in-house Arduino trainingen aan de developers van verschillende Valtech locaties in Nederland.

  • De afgelopen jaren is het ontwikkelen van op-maat elektronica namelijk steeds belangrijker geworden doordat steeds meer digitaal is geworden. Denk aan wearables, Internet of Things en domotica. Ook van dit soort producten worden prototypes bij ProtoSpace ontwikkeld en gemaakt. Juist bij de prototype fase van digitale elektronische producten laat het Arduino platform zijn kracht zien doordat er met simpele tools veel resultaat bereikt kan worden. Dit in de vorm van werkende prototypes en gebruikerservaringen wat het ontwikkelingsproces versnelt. Een goede skill en voorbereiding op de toekomst om daarom snel te kunnen ontwikkelen van gebruikersspecifieke applicaties met Arduino!

  • In de basistraining Arduino leren de deelnemers de beginselen van Arduino en wat Arduino nu zo’n krachtig platform maakt. Daarnaast gaan ze zo veel mogelijk hands-on aan de slag met oefeningen zoals het maken van een digitale dimmer en nachtlampje, dit omdat we geloven dat je het meeste leert door dingen te maken en uit te proberen. Na de training zijn de deelnemers in staat zelf verder bouwen aan specifieke applicaties welke voor hen relevant zijn.

  • Doordat Arduino een grote online community heeft is het één van de meest populaire elektronica ontwikkelplatformen geworden. Dit komt doordat de makers van Arduino de moeilijkheid van het programmeren van elektronica weg hebben genomen, iedereen kan het leren en gebruiken en er is duidelijke documentatie beschikbaar. Hiernaast is het een platform waar veel voorbeeldcode beschikbaar is waardoor het ontwikkelen versneld wordt. Wil je bijvoorbeeld iets met een temperatuursensor doen dan is de voorbeeldcode met aansluitschema voor het gebruik meestal eenvoudig op internet te vinden.

X