LearningLab

Agile Prototypen is een leerproces

Innovatietrajecten zijn voor ProtoSpace altijd leerprocessen. We leren over nieuwe technieken en materialen en branches/doelgroepen. Het opzetten van een innovatietraject, deductie om effectieve proofs of concept uit te voeren geven ons inzicht.

Leren Prototypen

In het LearningLab leiden we met plezier en passie (aankomende) professionals op in het prototypen. Dit kan zowel in methodiek of in het gebruik van machines, digitaal ontwerpen en programmeren.

Inhouse trainingen

Inhouse Training

Bedrijven vragen ons regelmatig om een inhouse training te geven over innovatie of een specifiek thema zoals 3D printen of Internet of Things. Onze trainingen zijn op maat gemaakt en gericht op professionals, waarbij het gaat om de aansluiting naar innovatie.

Portfolio

Zo verzorgen we o.a. hands-on arduino trainingen voor webdevelopers bij Valtech en extreme prototyping voor de consultants van Ensior, Deloitte Innovatie, Snow, etc. Daarnaast verzorgen we veel inhouse training aan docenten, zoals bijvoorbeeld bij Nimeto, Gerrit Rietveld, Christelijk Gymnasium Utrecht, etc.

Offerte

Offerte - 2D & 3D Design

" How much fun it can be to puzzle with electronics "

Review arduino course Valtech_ 2018

Extreme Prototyping

Extreme Prototyping

Om iedereen te laten zien hoe creatief en leerzaam een innovatieproces is met prototyping, hebben we het programma Extreme Prototyping ontwikkeld. In een dagdeel maken de deelnemers goed begeleid kennis met design thinking en Agile Prototyping. Het combineren van creatief denken en doen staat voorop, waarbij 3D printen en lasersnijden als middel wordt ingezet. Het levert de deelnemers inzicht op in het proces van innovatie en de noodzaak om van elkaars inzichten gebruik te maken.

Portfolio

NIA, vakgroep TBK, TU Delft, Gemeente Utrecht, Innovation Management (Universiteit Utrecht), StudentsINC, Summerschool Biofabrication gingen u onder andere voor.

Offerte

Offerte - 2D & 3D Design

"I was surprised how practical and hands-on it was, I really enjoyed it!"

Review extreme prototyping TU Delft 2018

Summerschool Biofabrication

Door protospace | 09-November-2018

Cursussen (digital fabrication)

2D en 3D design

Leer hoe je digitaal een 2D en 3D ontwerp maakt en hoe je de laser en/of de 3Dprinter gebruikt om je ontwerp te realiseren. Voor de 2D teken cursus is het handig als je je eigen laptop meeneemt en alvast Inkscape geïnstalleerd hebt. Voor de 3D teken cursus gebruiken we verschillende programma's om de werkwijze uit te leggen.

2D cursus bedraagt € 60,- (BTW vrij)
3D cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse? Meld je aan.

Cursus - 2D Laser

Cursus - 3D Printing

Arduino

Arduino is de perfecte tool om elektronica te prototypen. In deze cursus krijg je inzicht in de basis van Arduino en ga je er direct mee aan de slag. Aan het eind van de ochtend neem je een door jou geprogrammeerde Arduino mee naar huis plus een setje onderdelen inclusief breadboard (insteekbord).

De cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse? Meld je aan.

Cursus - Arduino

CNC Frees

Heb je een project waar je de computergestuurde (CNC) frees voor wilt gebruiken? Leer dan werken met onze CNC Frees. In deze introductie leer je de basis van CNC frezen, hoe je van een ontwerp tekening een gefreesd product maakt en hoe je de machine veilig gebruikt.

De cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse? Meld je aan.

Cursus - CNC Frees

In de cursus leer je veilig met de frees werken en een 2D tekening omzetten naar een freespad voor de cnc frees. Er wordt gebruik gemaakt van windows-only software (Vcarve) welke op de computers in ons lab en op je eigen computer te gebruiken zijn. Voor andere platformen zijn er andere (gratis) opties beschikbaar maar deze worden niet in de cursus behandeld.

Masterclass (MBO, HBO, WO)

Masterclasses

We verzorgen veel opleidingen en trainingen aan studenten in vaardigheden zoals 3D tekenen en printen. Maar we nemen studenten ook graag mee in het proces van Co-Design en Agile Prototypen in de vorm van Extreme Prototypen. Doelstelling is altijd om hands-on aan de slag te gaan en leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

Portfolio

Dit doen we voor studenten van de HU (creative industry, TBK), Summerschool Biofabrication, StudentsInc, MBO Midden Nederland, maar ook voor MBO Midden Nederland, Nimeto, Academy of Healthtec, Vakkanjers, etc.

Offerte

Offerte - 2D & 3D Design

" Thanks ProtoSpace, for broaden my horizon! "

Review extreme prototyping Summerschool 2018

Summerschool Biofabrication

Door protospace | 09-November-2018

X