LearningLab

Agile Prototypen is een leerproces

Innovatietrajecten zijn voor ProtoSpace altijd leerprocessen. We leren over nieuwe technieken en materialen en branches/doelgroepen. Het opzetten van een innovatietraject, deductie om effectieve proofs of concept uit te voeren geven ons inzicht.

Leren Prototypen

In het LearningLab leiden we met plezier en passie (aankomende) professionals op in het prototypen. Dit kan zowel in methodiek of in het gebruik van machines, digitaal ontwerpen en programmeren.

Inhouse trainingen

Inhouse Training

Bedrijven vragen ons regelmatig om een inhouse training te geven over innovatie of een specifiek thema zoals 3D printen of Internet of Things. Onze trainingen zijn op maat gemaakt en gericht op professionals, waarbij het gaat om de aansluiting naar innovatie.

Portfolio

Zo verzorgen we o.a. hands-on arduino trainingen voor webdevelopers bij Valtech en extreme prototyping voor de consultants van Ensior, Deloitte Innovatie, Snow, etc. Daarnaast verzorgen we veel inhouse training aan docenten, zoals bijvoorbeeld bij Nimeto, Gerrit Rietveld, Christelijk Gymnasium Utrecht, etc.

Offerte

Offerte - Inhouse training

" How much fun it can be to puzzle with electronics "

Review arduino course Valtech_ 2018

Extreme Prototyping

Extreme Prototyping

Om iedereen te laten zien hoe creatief en leerzaam een innovatieproces is met prototyping, hebben we het programma Extreme Prototyping ontwikkeld. In een dagdeel maken de deelnemers goed begeleid kennis met design thinking en Agile Prototyping. Het combineren van creatief denken en doen staat voorop, waarbij 3D printen en lasersnijden als middel wordt ingezet. Het levert de deelnemers inzicht op in het proces van innovatie en de noodzaak om van elkaars inzichten gebruik te maken.

Portfolio

NIA, vakgroep TBK, TU Delft, Gemeente Utrecht, Innovation Management (Universiteit Utrecht), StudentsINC, Summerschool Biofabrication gingen u onder andere voor.

Offerte

Offerte - Extreme Prototyping

"I was surprised how practical and hands-on it was, I really enjoyed it!"

Review extreme prototyping TU Delft 2018

Summerschool Biofabrication

Door protospace | 09-November-2018

Cursussen (digital fabrication)

2D en 3D design

In deze introductie cursussen leer hoe je digitaal een 2D of 3D ontwerp maakt en hoe je de laser of de 3D printer gebruikt om je ontwerp te realiseren. Voor beide cursussen neem je je eigen laptop mee zodat je thuis verder kunt werken. Voor meer informatie over de cursus inhoud, zie het formulier.

2D cursus bedraagt € 60,- (BTW vrij)
3D cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse?

Cursus - 2D Laser

Tijdens de Introductie 2D laser leer je alles over het correct voorbereiden van vector bestanden in het 2D vector programma Inkscape (dit mag je thuis alvast installeren) en het bedienen van de laser. We behandelen het verschil tussen graveren en snijden en welke materialen je wel en niet kunt bewerken. Daarnaast ook leer je veel tips & trucs.

Cursus - 3D Printing

Tijdens de Introductie 3D Printen krijg je inzicht in het proces vanaf het 3D ontwerpen tot en met het bedienen van de 3D printer. Je leert meer over de verschillende 3D printtechnieken, met welke programma's naast Sketchup (dit mag je thuis alvast installeren) je zelf 3D ontwerpen kan maken en aanpassen, en hoe je zelf kunt printen met een Ultimaker 3D Printer. Daarnaast leer ook je veel tips & trucs.

Arduino

Arduino is een handige tool om eenvoudig en snel elektronica te prototypen. In deze cursus krijg je inzicht in de basis van Arduino en ga je er direct mee aan de slag. Aan het eind van de ochtend neem je een door jou geprogrammeerde Arduino mee naar huis plus een aantal extra onderdelen om verder mee te experimenteren.

De cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse?

Cursus - Arduino

Tijdens de Arduino basis cursus leer je wat een Arduino is en hoe je deze kunt programmeren. Verder krijg je ook een stukje uitleg over elektronica en hoe je dit aansluit op je Arduino. Daarnaast leer je hoe je een Arduino kunt programmeren met de bijbehorende software en hoe je een programma kunt maken dat met de buitenwereld communiceert. Je leert bijvoorbeeld een LED dimmer te bouwen en een nachtlampje bestuurd met een lichtsensor te maken. Met deze cursus krijg je een brede basis waarmee je zelfstandig verder kunt bouwen.

CNC Frees

Heb je een project waar je de computergestuurde (CNC) frees voor wilt gebruiken? Leer dan werken met onze CNC Frees. In deze introductie leer je de basis van CNC frezen, hoe je van een ontwerp tekening een gefreesd product maakt en hoe je de machine veilig gebruikt.

De cursus bedraagt € 75,- (BTW vrij)

Interesse?

Cursus - CNC Frees

In de cursus leer je veilig met de frees werken en een 2D tekening omzetten naar een freespad voor de cnc frees. Er wordt gebruik gemaakt van windows-only software (Vcarve) welke op de computers in ons lab en op je eigen computer te gebruiken zijn. Voor andere platformen zijn er andere (gratis) opties beschikbaar maar deze worden niet in de cursus behandeld.

Masterclass (MBO, HBO, WO)

Masterclasses

We verzorgen veel opleidingen en trainingen aan studenten in vaardigheden zoals 3D tekenen en printen. Maar we nemen studenten ook graag mee in het proces van Co-Design en Agile Prototypen in de vorm van Extreme Prototypen. Doelstelling is altijd om hands-on aan de slag te gaan en leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

Portfolio

Dit doen we voor studenten van de HU (creative industry, TBK), Summerschool Biofabrication, StudentsInc, MBO Midden Nederland, maar ook voor MBO Midden Nederland, Nimeto, Academy of Healthtec, Vakkanjers, etc.

Offerte

Offerte - Masterclass

" Thanks ProtoSpace, for broaden my horizon! "

Review extreme prototyping Summerschool 2018

Summerschool Biofabrication

Door protospace | 09-November-2018

X