InnovatieLab

Prototype nodig?

Op basis van specificaties maken we een functioneel prototype in elke fase van productontwerp.
Bijvoorbeeld 2D/3D tekeningen, 3D prints, casings, PCB’s, embedded software etc.

Sparren over je prototype?

Wij ondersteunen je in het proces van product development met methodieken zoals Agile Prototyping en Co-Design. Wij zijn sterk in early stage prototyping. Vroeg in het proces starten met prototypen levert veel informatie over de haalbaarheid van een concept.

Concept valideren?

Wij valideren concepten op maakbaarheid. Dit doen we zelfstandig op basis van een onderzoeksvraag. Wij werken snel en iteratief. Eindresultaat van het onderzoek is altijd een fysiek functioneel prototype.

Product Dev

Co-Design

Wat is Co-Design

Co-Design is de eerste stap van idee naar werkend prototype. In deze stap bepaal je de belangrijkste doelstellingen: welk probleem los je op? Ook maak je keuzes over de doelgroep: voor wie los je een probleem op? Design Thinking, Co-Design en Agile zijn belangrijke methodieken die gebruikt worden.

Co-Design bij ProtoSpace

Bij ProtoSpace maken we ideeën zo snel mogelijk visueel en tastbaar in 3D prototypes. Hoe minder sticky-notes, hoe beter. Samen met een labmanager met een ontwerp achtergrond worden de eerste schetsen en prototypes gemaakt, de doelstellingen en doelgroep besproken.

 

Prijs

Dit is inclusief begeleiding door een labmanager, een schets en een eerste prototype (met 3D printer of lasersnijder). Een dagdeel Co-Design kost € 300,- exclusief btw.

 

Lees ook onze brochure over Co-Design

Skills2

Meditation Lab Experimenter Kit

Door protospace | 28-November-2017

MoveItAll

Door protospace | 23-November-2017

Agile Prototyping

Wat is Agile Prototyping?

Agile Prototyping is een methodiek waarmee de productdevelopment fase van eerste idee tot marktintroductie drastisch wordt ingekort. Dit gebeurt door al in de conceptfase te starten met het maken van prototypes. In korte iteraties wordt het prototype doorontwikkeld tot een echt Proof of Concept.

Agile prototypen geeft inzicht in pijnpunten en geeft vanaf de start een tastbaar product om gericht input te vragen. Ideeën worden bespreekbaar voor het development team, de stakeholders en de eindgebruiker.

 

Agile Prototyping bij ProtoSpace

De labmanagers van ProtoSpace zijn echte makers met een ontwerpachtergrond, creatief en technisch geschoold. Essentieel om Agile Prototyping succesvol in te zetten bij productontwikkeling.

ProtoSpace richt zich vooral op start-ups en MKB. Het gereedschap is de open source community (embedded software, hardware, elektronica) en de labfaciliteiten zoals 3D-printing, lasersnijden. Ook het elektronica-lab staat ter beschikking.

Starten?

Om goed in te schatten of ProtoSpace voor jou de juiste partner is, starten we met een dagdeel Co-Design. Hierin worden de ideeën besproken en het eerste prototype gemaakt.

Bij voldoende grond om door te gaan worden afspraken gemaakt voor een gezamenlijk traject met gebruik van het lab en consultancy van de Labmanagers.

 

Lees ook onze brochure over Agile Prototyping

 

Summerschool Biofabrication

Door protospace | 09-November-2018

Meditation Lab Experimenter Kit

Door protospace | 28-November-2017

MoveItAll

Door protospace | 23-November-2017

Werkplekverhuur

Reserveren?

Reserveer een machine buiten de open inloop en werk in alle rust zonder je ontwerpen te delen. Je bent dan de enige die op de machine mag werken. Maak een afspraak voor een dagdeel (3 uur, van 9:30 tot 12:30 en 13:30 tot 16:30)

Verhuur per uur kan ook, maar om de dagdeelverhuur niet te hinderen kan er dan pas een dag van tevoren gereserveerd worden. Iedere gereserveerde machine telt als één werkplek.

Prijzen

Laser

€ 120 per dagdeel (3 uur)

€ 50 per uur (alléén last minute!)

3D-printer

€ 40 per dagdeel (3 uur).

CNC Frees

€ 60 per dagdeel

Vinylsnijder

€ 60 per dagdeel

 

Klik hier om de PDF met de prijzen te bekijken.

Frees

Voor ieders veiligheid moet voor het gebruik van de frees eerst de cursus CNC frezen gevolgd worden. Hierin leer je hoe je de frees veilig zelfstandig kunt bedienen.

Testen kan met onze freesjes. Voor eigen projecten vragen we je een freesje aan te schaffen a € 5,-. Voor meer informatie loopt langs bij onze office manager.

Machines

Onderzoek

Validatie

Voor ProtoSpace is innovatie en Agile Prototyping een leerproces en agile prototyping ook altijd een onderzoeksproces. In deze rol participeert ProtoSpace ook vaak in onderzoeksprojecten bij Publiek Private Samenwerking.

Onderzoeks projecten

Enkele voorbeelden hiervan zijn 3D print canal house (EFRO), onderzoek naar 3D printen van levend kraakbeen (Hydrozones, Horizon2020), Silent Suit (WEAR sustain).

UMC Utrecht

Onze website in under construction. Sorry dat we je hebben gemist. We zijn hard aan het werk, heb je tips…

X