Meditation Lab Experimenter Kit

  • Bij ProtoSpace krijg ik de kans om samen te werken met Danielle Roberts van Awareness Lab. Bij dit project zijn Simon en ik bezig met het ontwikkelen van de Meditation Lab Experimenter Kit, een pak dat de toestand meet van het lichaam tijdens een meditatie.

  • Het doel is om te constateren welke actuatie invloed heeft op de kwaliteit van mediteren. Dit project is in samenwerking met meerdere instanties waaronder ProtoSpace. Zelf ben ik een student van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch en volg ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design.

  • Het project is opgesplitst in verschillende expertises. Mijn taak is om de userinterface te ontwerpen en te coderen. Hierbij gebruik ik ontwerpprogramma’s zoals Adobe Illustrator en XD. De code schrijf ik met behulp van Bootstrap. Dit is een framework dat makkelijk en snel werkt. Hierdoor bespaar ik tijd.

  • Tijdens dit project heb ik veel contact met de klant Danielle. Hier leer ik veel van doordat ik goed moet communiceren over de voortgang. Ook ontwikkel ik mezelf in het ontwerpproces waar je doorheen gaat met een klant. Dit omdat het soms moeilijk is om te begrijpen wat de klant wenst dus door de goede vragen te stellen kom je steeds dichter bij het goede resultaat.

X