MoveItAll

  • Op dit moment zijn er ontzettend veel kinderen met hersenletsel. Elke dag krijgen deze kinderen intensieve therapie waardoor deze kinderen zich fysiek en mentaal kunnen ontwikkelen. Doordat deze therapie erg intensief is kost deze ook veel tijd en moeite voor de therapeuten zelf. Samen met therapiecentrum de Roode Draak is ProtoSpace bezig met het ontwikkelen van een slim geautomatiseerd hulpmiddel om deze kinderen te helpen. Dit hulpmiddel bestaat uit een slimme “brace” of handschoen waarmee de vergroeide pols van één van de jongeren, Jelte, automatisch gemobiliseerd/gestretched wordt.

  • De spieren van Jelte zijn verkort en hierdoor kan deze zijn pols zelf niet veel bewegen,

    mobiliseren van de pols helpt ervoor dat de spieren weer op normale lengte komen en de stimulatie zorgt ook dat de hersensen het signaal weer op kunnen pikken en uiteindelijk zelf weer uit kunnen gaan sturen. Door dit mobiliseren kan Jelte zijn pols uiteindelijk zelf weer gaan bewegen en bijvoorbeeld zelf weer een tablet gaan besturen. Hoe meer er gemobiliseerd wordt hoe sneller Jelte zijn pols beter kan gaan gebruiken, dit is waarom een geautomatiseerd hulpmiddel hierbij erg van pas komt.

  • ProtoSpace ontwikkelt een brace welk de pols van Jelte automatisch heen en weer kan laten gaan. Dit doen we door gebruik te maken van prototype technieken zoals lasersnijden en 3D printen om er zo snel mogelijk achter te komen wat wel en niet werkt. Bestaande brace’s bestaan vaak uit grote logge stellages en ook hier willen we vanaf zodat het dragen van de brace als een prettige ervaring wordt gezien. Om dit voor elkaar te krijgen gebruiken we 3D gescande modellen waaruit een goede pasvorm gehaald kan worden.

  • Met dit eerste prototype kan men gaan testen en data verzamelen over het mobiliseren wat nodig is om het gewenste effect van zelf kunnen bewegen van de pols terug te krijgen. Iets wat in de theorie mogelijk is en nu in de praktijk getest kan gaan worden en waarbij heel veel kinderen gebaat zullen zijn.

X