Resin LCD 3D printer

  • De afgelopen 10 weken is er gewerkt aan een ander soort 3-D printer. De resin printer werkt doormiddel van de uitharding van een vloeistof in dit geval Resin. Deze vloeistof wordt uitgehard doormiddel van de beschijning met UV licht.

  • In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een lcd scherm waardoor er met hoge precisie bepaald kan worden waar het UV licht doorgelaten wordt. Zo kan er een beeld gevormd worden waar het UV licht doorheen schijnt en vervolgens een dun laagje resin uithard.

  • null

    Bekende kickstarter is OLO

  • Dit wordt herhaald totdat er een 3D object gemaakt is. Nu zijn de Resin printers die op de markt verkocht worden super duur je betaalt al gauw 2000 euro +. Met het resin experiment wordt er gekeken of dat niet een stuk goedkoper van.

  • De lcd 3D printer is nog niet perfect er moeten nog meerdere problemen opgelost worden zoals de intensiteit van het UV licht en de polarisatie van het UV licht. Komende week gaan de eerste testen van de Resin printer in geheel gedaan worden.

    Maar we kunnen altijd hulp gebruiken met het ontwikkelen van machines. Wees welkom om tijdens de open inloop eens te sparren over de Resin printer.

X