Actueel

MoveMat

  • MoveMat
    Voor (oud-) Electrical Engineering & Design studenten Xander en Jan hebben we werkende prototypes gemaakt van de MoveMat.
    In 2013 zette Jan en Xander zich, in samenwerking met POKO (Participatief ontwerpen voor kinderoncologie) voor het eerst in om kinderen die niet goed kunnen bewegen door ziekte en zwakte, te helpen. Vanuit een passie voor de zorg en een passie voor techniek is Movemat toen ontstaan. ProtoSpace heeft in het traject van idee tot tastbaar product actief meegedacht met Xander en Jan om zo samen tot dit prototype te komen waarvan ProtoSpace er vijf heeft gemaakt.


  • MoveMat is een project bedoeld om ouderen te motiveren actiever te zijn. Er zijn twee matten, voor elke voet één, die sensoren bevatten die het aanvoelen wanneer er druk op komt te staan en daar dan op reageren. Zo kunnen ouderen de mat gebruiken om bijvoorbeeld door een digitaal fotoalbum te bladeren door op de mat te gaan staan en hun gewicht te verplaatsen van het ene naar het andere been. Dit project werd in 2015 door Stichting Steunfonds Technisch Hoger Onderwijs (STHO) uitgeroepen tot ‘Project van het jaar 2015’. 

X