ProtoSpace Nieuwsbrief september 2011

 

De vakantieperiode is duidelijk voorbij. Het lab draait op volle toeren. Veel media aandacht, conferenties en voorbereidingen voor tentoonstellingen. Terwijl Nederland met vakantie was, is het lab gewoon open geweest. Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor FAB7, masterclass Ultimaker IV en de komende lunchlezing: Makerbeam.
 

ProtoSpace op facebook

We are on Facebook! More updates live from the lab! www.facebook.com

FAB7 in Lima

Van 15 t/m 19 augustus was ProtoSpace vertegenwoordigd op FAB7, de internationale FabLab conferentie in Lima, Peru. ProtoSpace is op de kaart gezet! In een korte sessie op dinsdagmiddag is in 6 uur tijd [!] een complete Ultimaker 3D printer gebouwd. Deze trok internationaal zeer veel aandacht. Niet alleen de snelheid, maar ook de kwaliteit van de objecten was voor velen een openbaring.
Op woensdag was ProtoSpace een van de hoofdrolspelers voor de oplossingen om informatie te delen. De meeste lezers kennen de FabMoments. Dat is een manier om informatie te delen en op te zoeken. De grote uitdaging is nu dat alle FabLabs eenzelfde soort FabMoments gaan aanmaken, zodat uiteindelijk alle projecten wereldwijd [makkelijk] gedeeld kunnen worden.
Meer info op www.fab7.pe

Lunchlezing

De lunchlezing wordt ditmaal verzorgd door Makerbeam. Makerbeam is ontstaan in de Verenigde Staten toen Sam Putnam T-slot aluminium profielen gebruikte om een werkblad in elkaar te klussen. "Zoiets zou je ook moeten hebben in het klein, om robots mee te maken, CNC-machines, of wat dan ook." was zijn gedachte.  Dankzij crowd funding via Kickstarter.com is het gelukt dit te realiseren en recent heeft Makerbeam de oversteek gemaakt naar Europa. Makerbeam.eu. biedt kleine aluminium T-slot profielen (10x10mm en diverse lengtes), bijbehorende beugels, schroefjes en moertjes (M3). Je zou het kunnen omschrijven als meccano of technisch lego met professionele uitstraling. "Fischer technik, maar dan stevig". Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar de lunchlezing! Elke eerste donderdag van de maand, dit keer dus op 1 september om 13.00 uur. Als je wilt meelunchen, kan je je tot 11.00 uur die dag aanmelden. Kosten 5,- euro per persoon.

 

Teambuilding en maatwerkevenementen

Ultimaker Masterclass IIIWe kunnen standaard workshops aanbieden, maar ook een specifieke workshop 'op maat' ontwikkelen die aansluit bij de interesses in de groep. Een unieke workshop is het bouwen van een Ultimaker met een groep in 1 dag.  Met 10 tot 20 personen bouw je één 3D printer die je aan het eind van de dag mee kan nemen. 
Heb je zelf een goed idee voor een workshop, laat het ons weten.
Voor meer informatie, mail naar info@protospace.nl

Workshops

Vrijdag 30 september zijn er twee workshops. In de middag leer je met de ‘Basiscursus FabLab’ hoe je de belangrijkste FabLab machines moet bedienen. 's Ochtends is er een introductieworkshop voor 2D en 3D tekenen. Er wordt gefocust op 2 pakketten: Inkscape (2D) en Google SketchUp (3D).
Meer informatie op Introductie 2D-3D tekenen en Basiscursus FabLab

Masterclass Ultimaker IV in 4 vrijdagen

Ultimaker Masterclass IIIVrijdag 7 oktober start de volgende masterclass. In 4 dagen[!] verspreid over 4 weken wordt de Ultimaker, een zelfbouw 3D printer, tot een werkende machine gebouwd. Er zijn 4 bijeenkomsten, 7, 14, 21 en 28 oktober van 9.30 tot 16.30 uur. De totale kosten voor de masterclass bedragen 1.400,- euro excl. BTW [1.666,- euro incl. BTW]. Dit is inclusief alle onderdelen van de machine. Officieel inschrijven kan door een mail te sturen aan info@protospace.nl met vermelding van naam deelnemer, adres, woonplaats en telefoonnummer. Na aanmelding ontvang je een factuur voor een aanbetaling van 700,- euro.
Meer info op:www.protospace.nl/masterclass-ultimaker-iv


Leuke links & events

Donderdag 18 augustus 2011 was ProtoSpace het decor voor de opnames van het nieuwe BNN programma 'Topmanager gezocht'. Niet vaak gebeurt het dat 4 cameraploegen tegelijk operen. De uitzendingen beginnen donderdag 15 september a.s. en 'onze' uitzending is op 6 oktober.
 
Another Dimension
 
1 Vandaag, 30 augustus 2011, vanaf minuut 10
 
 
 
 

 
 

In deze maandelijkse nieuwsbrief willen we de bezoekers van ons lab en geïnteresseerden regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je staat ingeschreven voor onze mailing.

FabFlashes

Requested Alms - punk band logo
  

FabMoments

 

Stempel
Ultrajectum logo graveren in plexiglas
='Positioneringsmechanisme'