From concept to prototype
fast & comprehensive

Innovatielab

Direct hands on ideeën tastbaar maken en ontwikkelen tot werkende prototypes met ProtoSpace. Of het nu gaat om co design, een compleet ontwikkeltraject met de methodiek van Agile Prototyping of een Lab op Locatie: ProtoSpace biedt de expertise en creativiteit van ervaren Labmanagers om van ideeën prototypes te maken.

Co-Design

Wat is Co-design

Co-design is de eerste stap van idee naar werkend prototype. In deze stap bepaal je de belangrijkste doelstellingen: welk probleem los je op? Ook maak je keuzes over de doelgroep: voor wie los je een probleem op? Design Thinking, co-creatie en Agile zijn belangrijke methodieken die gebruikt worden.

Co-design bij ProtoSpace

Bij ProtoSpace maken we ideeën zo snel mogelijk visueel en tastbaar in 3D prototypes. Hoe minder sticky-notes, hoe beter. Samen met een labmanager met een ontwerp achtergrond worden de eerste schetsen en prototypes gemaakt, de doelstellingen en doelgroep besproken.

Prijs

Een dagdeel co-design kost € 300,-. Dit is inclusief exclusieve begeleiding door een labmanager, een schets en een eerste prototype (met 3D printer of lasersnijder).

MoveMat

Door protospace | 18-april-2017

Geen druppel verloren

Door protospace | 28-februari-2017

Voor ons Customlab krijgen wij verscheidene opdrachten voor de meest uiteenlopende producten. Kort geleden kwam The Malt Vault, whisky-proeverij in Utrecht, met de vraag naar een op-maat-gemaakt dienblad.

Utrecht 3DMedical in de Telegraaf en Chinese pers

Door protospace | 03-november-2016

Agile Prototyping

Wat is Agile Prototyping?

Agile Prototyping is een methodiek waarmee de productdevelopment fase van eerste idee tot marktintroductie drastisch wordt ingekort. Dit gebeurt door al in de conceptfase te starten met het maken van prototypes. In korte iteraties wordt het prototype doorontwikkeld tot een echt Proof of Concept.

Agile prototypen geeft inzicht in pijnpunten en geeft vanaf de start een tastbaar product om gericht input te vragen. Ideeën worden bespreekbaar voor het development team, de stakeholders en de eindgebruiker.

 

Agile Prototyping bij ProtoSpace

De labmanagers van ProtoSpace zijn echte makers met een ontwerpachtergrond, creatief en technisch geschoold. Essentieel om Agile Prototyping succesvol in te zetten bij productontwikkeling.

ProtoSpace richt zich vooral op start-ups en MKB. Het gereedschap is de open source community (embedded software, hardware, elektronica) en de labfaciliteiten zoals 3D-printing, lasersnijden. Ook het elektronica-lab staat ter beschikking.

Starten?

Om goed in te schatten of ProtoSpace voor jou de juiste partner is, starten we met een dagdeel co-design. Hierin worden de ideeën besproken en het eerste prototype gemaakt.

Bij voldoende grond om door te gaan worden afspraken gemaakt voor een gezamenlijk traject met gebruik van het lab en consultancy van de Labmanagers.

MoveMat

Door protospace | 18-april-2017

Geen druppel verloren

Door protospace | 28-februari-2017

Voor ons Customlab krijgen wij verscheidene opdrachten voor de meest uiteenlopende producten. Kort geleden kwam The Malt Vault, whisky-proeverij in Utrecht, met de vraag naar een op-maat-gemaakt dienblad.

Utrecht 3DMedical in de Telegraaf en Chinese pers

Door protospace | 03-november-2016

Lab op locatie

Wat & waarom

Laat nieuwe ideeën tot leven komen bij een (bedrijfs)innovatieproces of bij een makathon met professionele begeleiding en apparatuur. Creatieve sessies leveren met een Lab op Locatie een tastbaar en professioneel resultaat.

Hoe

ProtoSpace levert 3D-printers en lasersnijders inclusief professionele begeleiding bij het designproces. Bij ieder lab op locatie wordt er gekeken naar specifieke wensen en mogelijkheden om een Lab samen te stellen dat het meest uit ieder creatief proces haalt.

Prijs

Apparatuur wordt verhuurd per dagdeel inclusief senior of junior labmanagers.

Klik hier om de PDF met de prijzen te bekijken.

X